Angst voor honden

 

Angst voor honden kan een volwassene of kind behoorlijk belemmeren. Soms is er een directe aanleiding voor en soms niet. Samen met YouandI-coaching geef ik de training 'angst-voor-honden'. Een trainingstraject dat je helpt jouw angst voor honden te verminderen.  Zodat je meer ontspannen op straat loopt, in het bos weer durft te joggen en weer op visite kan gaan waar ook een hond aanwezig is. 

 

Onze training is uniek omdat deze twee invalshoeken kent. Namelijk vanuit jou als iemand met angst voor honden en vanuit de hond en zijn gedrag. Ook leer je welk effect jouw gedrag op de hond heeft en andersom. 

 

YouandI-coaching is een ervaren coach en gespecialiseerd in angst- en stressbegeleiding. Zij gaat bij haar begeleiding uit van de kwaliteiten en kracht die ieder mens al in zich heeft. Binnen het traject krijg je onder meer inzicht in wat angst is, hoe het ontstaat en hoe het zich ontwikkelt. Je leert ontspanningsoefeningen aan en deze toe te passen in de praktijk. YouandI-coaching begeleidt jou bij elke sessie.

Als hondengedragstherapeut leer ik je onder meer om hondengedrag beter te herkennen en geef ik je praktische aanwijzingen hoe je het beste kan handelen in voor jou lastige situaties. Deze dubbele begeleiding heeft bewezen de kans op succes aanzienlijk te verhogen.

 

De duur en opbouw van het trainingstraject is maatwerk en stemmen wij specifiek af op jouw angstproblematiek. Werkwijze:

 

1. Online via beeldbellen:

o.a.:  Bespreking intakeformulier en vaststelling persoonlijke angstproblematiek, plan van aanpak, theorie.

 

2. Praktijk op locatie 1:

o.a.: Inzicht in eigen gedrag en aanleren nieuw gedrag in verschillende situaties met honden (zonder honden), praktische tips, ontspanningsoefeningen, praktijkoefening met een sociale hond.

 

3. Praktijk op locatie 2:

o.a.: Praktijkoefeningen met honden in echte situaties op locatie. We starten altijd met sociale (eigen) honden.

 

Naast huiswerk volgt er na de praktijkoefeningen middels e-coaching nog gedurende 3 weken ondersteuning. Ca. 2x per week is er een kort contactmoment. Hierbij bespreken we de voortgang en aandachtspunten. En adviseren en ondersteunen we jou hierbij. E-coaching vindt plaats middels mail, WhatsApp of (video)bellen.

 

Ervaring leert dat de combinatie online, praktijk en e-coaching heel effectief is in het zelfstandig overwinnen van de beperkende angst.

 

Tarief:

Compleet traject 'Training Angst-voor-Honden' totaal € 1.100,- incl. btw.

Reiskosten eerste 60 km vrij, daarna € 0,30 per km.

 

Optioneel is het altijd mogelijk om nog een of meerdere praktijk sessies te doen. Dit kunnen we bespreken aan de hand van de ervaringen en voortgang.

Prijs per sessie € 150,- incl. btw.

Reiskosten eerste 60 km vrij, daarna € 0,30 per km.

 

Kinderen

De training is ook zeer geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Vanzelfsprekend maken wij het plan in nauwe samenwerking met de ouder(s) / verzorger(s). Neem gerust contact op voor meer informatie over deze training voor kinderen. 

  

Heeft u interesse of wenst u meer informatie over wat deze training voor u kan betekenen? Neem dan contact op. Klik hier!