Angst voor honden

Angst voor honden kan een volwassene of kind behoorlijk belemmeren. Soms is er een directe aanleiding voor en soms niet. Samen met Lies Coacht geef ik de training 'angst-voor-honden'. Een trainingstraject dat u helpt uw angst voor honden te verminderen. Zodat u meer ontspannen op straat loopt, in het bos durft te joggen en weer op visite gaat waar ook een hond aanwezig is.

 

Onze training is uniek omdat deze twee invalshoeken kent. Namelijk vanuit u als iemand met angst voor honden en vanuit de hond en zijn gedrag. Ook leert u welk effect uw gedrag op de hond heeft en andersom. 

 

Lies Coacht is een ervaren coach/counselor en gespecialiseerd in angst- en stressbegeleiding. Zij gaat bij haar begeleiding uit van de kwaliteiten en kracht die ieder mens al in zich heeft. Binnen het traject krijgt u onder meer inzicht in wat angst is, hoe het ontstaat en hoe het zich ontwikkelt. 

U leert ontspanningsoefeningen aan en deze toe te passen in de praktijk. Lies Coacht begeleidt u bij

elke sessie.

Als hondengedragstherapeut leer ik u onder meer om hondengedrag beter te herkennen en geef ik u praktische aanwijzingen hoe u het beste kan handelen in voor u lastige situaties. 

Deze dubbele begeleiding heeft bewezen de kans op succes aanzienlijk te verhogen.

 

De duur en opbouw van het trainingstraject is maatwerk en stemmen wij specifiek af op uw angstproblematiek. Het bestaat uit o.a. de volgende onderdelen:

  • Intake en vaststelling persoonlijke angstproblematiek
  • Theorie angstontwikkeling en hoe hier mee om te gaan
  • Theorie lichaamstaal honden en herkenning hondengedrag
  • Praktische tips en huiswerk
  • Praktijkoefeningen met honden (exposure)
  • Afsluiting / evaluatie

Na het intakegesprek en vaststellen angstproblematiek stellen wij samen met u een plan op. Na het

afronden van het traject en het uitvoeren van praktijkoefeningen heeft u voldoende handvatten om zelf

verder te kunnen.

 

Kinderen

De training is ook zeer geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Vanzelfsprekend maken wij het plan in nauwe samenwerking met de ouder(s) / verzorger(s). Neem gerust contact op voor meer informatie over deze training voor kinderen. 

 

Prijs

De training 'angst-voor-honden' is maatwerk. Op basis van de intake wordt een inschatting van de kosten gemaakt en vooraf met u besproken. 

 

Heeft u interesse in een intakegesprek of wenst u meer informatie over wat deze training voor u kan betekenen? Neem dan contact op. Klik hier!