Gedragstherapie

Als gedragstherapeut kan ik u adviseren en ondersteunen wanneer uw hond probleemgevend gedrag vertoont en u er zelf niet meer uitkomt. Bijvoorbeeld bij:

 

•           Agressie naar honden, mensen en/of andere dieren

•           Bak- en prooinijd

•           Slopen, overmatig blaffen, verlatingsangst, onzindelijkheid

•           Najagen van joggers, fietsers, paarden etc.

•           Angst voor harde geluiden, vuurwerk en onweer

 

Of andere gedragingen die voor u een probleem zijn.

 

Bij probleemgevend gedrag is het belangrijk eerst te analyseren waarom de hond dit gedrag laat zien.

Wat is de oorzaak, motivatie en wat houdt het gedrag in stand? En wat is de rol van ‘de baasjes’ hierin? Wanneer dit duidelijk is kan de juiste therapie en training worden bepaald en ingezet. Hierbij zoek ik altijd naar die specifieke aanpak die het beste past bij deze hond/baas combinatie. Het belonen van het gewenste gedrag staat centraal. Ik werk niet met fysieke correcties of correctiemiddelen. 

 

....................................................................................................................................................................

*** Corona update ***

 

Vanwege de huidige Corona maatregelen is een persoonlijk gedragsconsult, bij u thuis of op locatie, niet mogelijk. Om u toch te ondersteunen bij probleemgevend gedrag van uw hond, bied ik, afhankelijk van uw vraag, de mogelijkheid van een video consult aan. Kosten hiervoor bedragen € 35,00 per half uur met een minimum van een half uur. Wilt u meer informatie, neem dan contact op. Klik hier!

....................................................................................................................................................................

 

Agressie naar honden, mensen en/of andere dieren.

Slopen, overmatig blaffen, verlatingsangst, onzindelijkheid.

Angst voor harde geluiden,

vuurwerk, onweer en meer.