Over mij

 

 

Herman Pestman

Gediplomeerd Kynologisch Gedragstherapeut

hermanpestman@gmail.com

0031 (0) 6 55 33 88 77

 

 


In mijn leven zijn er altijd honden geweest. Van Teckel, Drentsche Patrijs, Amerikaanse Spaniël, Labrador Retriever, Golden Retriever tot Rhodesian Ridgeback.

 

Mijn opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut en verschillende instructeurscursussen heb ik gevolgd bij de Martin Gaus Academie in Lelystad. Inmiddels ben ik meer dan 15 jaar werkzaam als gedragstherapeut. Ik school mijzelf bij door het regelmatig volgen van workshops, cursussen en seminars.  

 

Naast gedragstherapeut ben ik instructeur bij Hondenschool Jottem! in De Rijp en werk ik als partner samen met KNGF Geleidehonden. Dit betreft het opleiden van buddyhonden voor mensen met een Posttraumatische Stressstoornis (PTSS) en het begeleiden van deze cliënten tijdens en na plaatsing van de hond. 

 

Samen met Lies Coacht verzorg ik workshops en training over omgaan met angst voor honden.

 

Ik woon en werk in de regio Nijmegen en 1 à 2 dagen per week ben ik ook werkzaam in de regio Zaanstad / Waterland.  Wilt u meer informatie over de partners waarmee ik samenwerk, kijk dan bij Samenwerking of klik hier!

 

 

Voor mijn werkzaamheden als opleider van buddyhonden voor mensen met een Posttraumatische Stressstoornis ontving ik in 2018 de Witte Anjer Prijs uit handen van het Nationaal Comité Veteranendag. 

 

Klik hier voor het artikel.