Samenwerking

 

Als gedragstherapeut ben ik gewend om met veel mensen samen te werken. Zo ook met externe partners. Hieronder een aantal partners waarmee ik een samenwerkingsverband heb.

 

Voor Hondenschool Jottem! in de Rijp ben ik gedragstherapeut en geef ik elke woensdag de groepstrainingen Vervolg 1 en Relaxte Gezinshond.  

 

Met dierenartsen werk ik nauw samen wanneer er (mogelijk) een medisch probleem speelt bij de hond of wanneer ondersteunende medicatie is gewenst voor de therapie. Naast dat ik samenwerk met de dierenarts van de eigenaren, heb ik o.a. een samenwerkingsverband in de regio Nijmegen /Arnhem met 'Mijn Dierenarts', met praktijken in Groesbeek, Oosterbeek en Arnhem.

 

In die gevallen dat een hond een periode uit zijn eigen omgeving gehaald moet worden en/of zeer intensieve training nodig heeft, werk ik samen met het Martin Gaus Gedragscentrum in Lelystad. Ook heb ik een wederzijdse doorverwijzing mogelijkheid met de Gedragskliniek van de Universiteit Utrecht.

 

Samen met YouandI-coaching verzorg ik workshops en training over omgaan met angst voor honden. Zie hiervoor Training ‘Angst-voor-Honden’.

 

Als Externe Partner werk ik nauw samen met KNGF Geleidehonden. Dit betreft het opleiden van honden tot buddyhond voor mensen met een Posttraumatische Stressstoornis (PTSS) en het begeleiden van de cliënten tijdens en na plaatsing van de hond. 

 

Met stichting Hond-Kat werk ik als Externe Partner samen en begeleid en train ik particulieren met een eigen hond. Hierbij train ik zowel de hond als het baasje bij het inzetten van de hond als buddyhond PTSS. Ook deze honden zijn na het goed doorlopen van de training een waardevolle hulphond en lopen met

een dekje.